Mijn eerste 100 dagen bij SalesScreen

Lees het verhaal van onze Sales Director voor de Benelux, Richard Harsevoort, die kortgeleden zijn eerste 100 werkdagen bij SalesScreen vierde.

Richard Harsevoort

Sales Director Benelux - November 15, 2019

Eerder dit jaar stapte ik over van een bedrijf met een miljardenomzet naar de wereld van de startups.

Vijf jaar lang, of eigenlijk 4 jaar en 11 maanden, was ik werknemer bij Oracle en had ik verschillende rollen ten behoeve van verschillende landen. Het was een prachtige reis en ik heb veel geleerd in mijn tijd bij Oracle. Mijn verkoopteam verkocht SaaS-oplossingen zoals Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Prestatiemanagement en HR. Vooral die kennis over HR komt mij nu erg van pas, omdat SalesScreen teams ondersteunt om beter te presteren, terwijl de betrokkenheid en de motivatie van werknemers groter wordt.

Als ik nogmaals de kans zou krijgen om mijn besluit te overdenken, dan zou ik de overstap zeker weer maken. En omdat ik net mijn eerste 100 dagen als Sales Director Benelux van SalesScreen voltooid heb, wil ik graag mijn 4 belangrijke leerpunten delen.

Inwerken is cruciaal

Ken je dat gevoel van 'ergens bijhoren'? Zoals ik al schreef na mijn inwerkperiode in Oslo, is het onderdeel zijn van de SalesScreen-familie een fantastische ervaring. Het bedrijf is fijn, het product is fantastisch, maar het zijn de mensen die het bijzonder maken. Een ijzersterke ondersteuning gecombineerd met een fantastisch sociaal platform is volgens mij een werkomgeving waar iedereen bij wil horen.

Een van de sessies waarbij ik betrokken was ging over de manier van werken, omdat ik een goed overzicht moest hebben van de processen binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld meedoen met een demosessie en het begrijpen van de prioriteiten van alle afdelingen. Het is fijn dat je het gevoel krijgt gehoord te worden, met name als je beseft dat de veranderingen die je voorgesteld hebt ook geïmplementeerd worden.

Om volledig te begrijpen 'wie SalesScreen is' heb ik mij verdiept in de geschiedenis van SalesScreen, in combinatie met de visie over hoe we onze missie willen bereiken, de #1 software voor verkopers worden.

Begrijp je team en je klanten

Toen ik weer terug was in Amsterdam kreeg ik de verantwoordelijkheid over het kantoor van waaruit we het vasteland van Europa bedienen. Nadat ik wist hoe de mensen in het kantoor in Amsterdam gecoacht willen worden, ben ik begonnen met naar de pijplijn te kijken en mijn leerpunten om te zetten in een plan. Toegewijd, talentgedreven, dapper en speels zijn de kernwaarden van het bedrijf en ik heb met eigen ogen gezien dat mensen dat duidelijk voor ogen hebben.

Het was een fantastische ervaring om te zien dat het bedrijf OKR's (Objectives & Key-Results) heeft geïmplementeerd. Ik geloof sterk in doelen omdat je anders niet weet of je nog op koers ligt en in de juiste richting rent. Doelgerichte werknemers hebben 64% meer voldoening in hun werk dan werknemers die niet doelgericht zijn.

Als Sales Leader heb ik tevens deelgenomen aan enkele vergaderingen met klanten om te begrijpen hoe zij de relatie met SalesScreen waarderen. Het was fantastisch om de positieve woorden te horen over successen die ze behaald hadden met de oplossing en de relatie die zij met het team hebben.

Ik ben ervan overtuigd dat als je goed voor je mensen zorgt, zij ook goed voor de klanten zullen worden.

Een van de belangrijkste argumenten die ik hoorde voor het kiezen voor SalesScreen is verbetering van de betrokkenheid van mensen en het geven van de erkenning die ze verdienen. Het niet krijgen van erkenning is de belangrijkste reden waarom mensen ontslag nemen.

Als mensen ontslag nemen heeft dit een grote impact op het team en het bedrijf. Uiteindelijk kan het ook uw bedrijf de das omdoen. De kosten voor het vervangen van een werknemer kunnen oplopen tot 33% van zijn of haar jaarsalaris. Daarboven zijn er ook nog de kosten van het inwerken en trainen van nieuwe werknemers, en het mogelijk mislopen van omzet als gevolg van de specifieke rol van die persoon in het bedrijf.

Bij SalesScreen weten we hoe we mensen aan boord houden. Plezier op het werk zorgt niet alleen voor een gelukkiger en meer betrokken team, maar het zet mensen ook aan om elkaar te ondersteunen, in de buurt te blijven en de totaalprestaties van het team omhoog te krikken.

Teams die samen successen vieren blijven bij elkaar.

Doe wat je zegt

Voordat ik bij SalesScreen ging werken kende ik het bedrijf al enkele jaren als klant en ik heb fantastische resultaten gezien. Een van de voorbeelden die ik wil delen was het effect van het houden van een competitie tussen teams die op grote afstand van elkaar werkten. Omdat de teams scores van de anderen konden bijhouden, motiveerden ze elkaar om er nog een schepje bovenop te doen. Het winnende team plande slechts een vergadering meer dan het team op de tweede plaats.

Ook binnen SalesScreen profiteren we optimaal van onze app, en dat is volgens mij erg belangrijk. In ons bedrijf doet elke afdeling mee en nieuwe functies worden eerst intern getest. We ervaren allen de positieve effecten van onze software en zo worden we ambassadeurs van het bedrijf.

Als we bezoekers krijgen op kantoor, of als we elders mensen ontmoeten, kan ieder van ons eigen ervaringen delen en deze zelfs tonen, als dat gewaardeerd wordt.

Uw werknemers zijn uw eerste ambassadeurs.

Mentorschap

Toen ik ontslag nam bij het grote Oracle was een van de laatste vragen die ik aan mijn mentor stelde 'mag ik je nog eens bellen?' Ik had geluk dat ik een nieuw avontuur begon met een vertrouwde mentor achter de hand.

Leer van iemand die wilt dat je groeit.

Een mentor is een extra paar ogen die in het begin extreem waardevol zijn, net als tijdens de rest van je carrière. Je doet waarschijnlijk wel je best, maar wat je niet weet kun je nog niet weten. Wat extra steun, soms zelfs kritiek, een partner waarmee je kunt sparren over ideeën helpt je in je groei, zowel persoonlijk als professioneel. Daarmee ga ik vol positieve energie en enthousiasme het kantoor in Amsterdam leiden.

LET’S GET READY TO RUMBLE.

Start your trial today.
See results from your remote teams tomorrow.