Mine første 100 dager hos SalesScreen

Hør fra vår salgsdirektør i Benelux, Richard Harsevoort, som nylig feiret sine første 100 dager hos SalesScreen.

Richard Harsevoort

Sales Director Benelux - November 15, 2019

Tidligere i år gikk jeg fra et selskap verdt flere milliarder dollar til oppstartslivet.

I 5 år – faktisk 4 år og 11 måneder – var jeg ansatt i Oracle, og jobbet i forskjellige land i ulike roller. Det var en flott reise og jeg lærte mye i løpet av tiden i Oracle. Salgsteamet mitt solgte SaaS-løsninger som Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Performance Management og Human Resources (HR). HR-kunnskapen er spesielt verdifull da SalesScreen hjelper team i å prestere bedre og samtidig øke engasjementet og motivasjonen hos de ansatte.

Hvis jeg hadde hatt muligheten til å revurdere beslutningen, ville jeg gjort det samme igjen. Ettersom jeg nettopp er ferdig med de første 100 dagene som salgsdirektør i Benelux for SalesScreen, ønsker jeg å dele fire viktige læringer så langt.

Program for nyansatte er avgjørende

Kjenner du følelsen av 'tilhørighet'? Som jeg skrev etter opplæringen i Oslo, er det en fantastisk opplevelse å være en del av SalesScreen-familien. Selskapet er fremragende, produktet er fantastisk, men menneskene er det som er spesielt. Å få utrolig sterk støtte, kombinert med en fremragende sosial plattform er det jeg kaller et arbeidsmiljø der du ønsker å være.

En av øktene vi brukte tid på handlet om hvordan vi jobber, da jeg trengte å få en god oversikt over prosessene i bedriften. For eksempel å delta i en demoøkt og forstå prioriteringene i alle avdelingene. Følelsen av å bli hørt er fantastisk, spesielt når du ser at endringene du foreslo blir realisert.

For å forstå 'hvem SalesScreen er', ble jeg kjent med SalesScreen-historien, kombinert med visjonen om hvordan vi skal oppnå målet – å bli den beste programvaren for selgere.

Forstå teamet og kundene

Tilbake i Amsterdam fikk jeg ansvaret for Amsterdam-kontorene hvor vi betjener fastlands-Europa. Når jeg forsto hvordan menneskene på Amsterdam-kontorene ville bli coachet, begynte jeg å se på pipelinen og samle lærdommene til en plan. Dedikert, talentstyrt, modig og leken er selskapets kjerneverdier, og jeg så av erfaringene mine at folk har det i tankene.

Det var flott å oppleve at teamet har implementert personlige og team-OKR (mål og nøkkelresultater). Jeg har stor tro på å ha mål, ellers vet du ikke om du er på rett spor og løper i riktig retning. Målorienterte ansatte opplever 64% høyere nivå av oppfyllelse i arbeidet, så det er verdifullt for alle mennesker å jobbe mot mål.

Som salgsleder ble jeg med på noen kundemøter for å forstå hvordan de verdsetter forholdet til SalesScreen. Det var flott å høre noen fantastiske ord angående prestasjonene deres når de brukte løsningen, og forholdet de har til teamet.

Jeg tror at når du tar vare på folkene dine, vil de ta vare på kundene.

En av de viktigste grunnene til at jeg valgte SalesScreen, er for å øke engasjementet og gi folkene den anerkjennelsen de fortjener. Å ikke motta anerkjennelse er hovedårsaken til at folk slutter i jobbene sine.

Hvis folk forlater teamet eller selskapet, har dette stor innvirkning på flere områder, og til slutt kan det ta livet av virksomheten. Kostnadene som er involvert for å finne en erstatning er omtrent 33 % av en ansatts årslønn. På toppen av det har du mange andre kostnader som opplæring av nyansatte, praktisering, og du kan gå glipp av inntekter avhengig av personens rolle i selskapet.

Hos SalesScreen vet vi hvordan vi kan holde på folk. Å ha et morsomt arbeidsmiljø skaper ikke bare et mer tilfreds og engasjert team, men det vil også påvirke folk til å støtte hverandre, bli i selskapet og øke teamets samlede resultater.

Team som feirer sammen, holder sammen.

Oppfør deg på en slik måte som du vil at andre skal oppføre seg

Jeg ble kjent med SalesScreen som kunde flere år før jeg ble ansatt – og jeg har sett fantastiske, positive effekter av det. Et av eksemplene jeg vil dele var effekten av å kjøre en konkurranse mellom eksterne team. Ettersom de i sanntid kunne spore resultatene til de andre, motiverte de hverandre til å gjøre den ekstra innsatsen som var nødvendig. Vinnerteamet planla ett møte mer enn det teamet som kom på andreplass.

Innenfor SalesScreen bruker vi programmet fullt ut, noe jeg synes er utrolig viktig. I vårt selskap er hver eneste avdeling inkludert, og nye funksjoner testes først internt. Vi opplever alle de positive effektene av programvaren vår og er ambassadører for selskapet.

Når vi får besøkende på kontoret, eller vi møter mennesker et annet sted, deler vi alle gjerne våre egne erfaringer, og hvis de vil, kan vi til og med vise de frem.

De ansatte er de fremste ambassadørene.

Mentorer

Da jeg forlot store Oracle, var et av de siste spørsmålene jeg spurte mentoren min 'kan jeg fortsatt ringe deg?' Jeg var heldig som gikk inn i et nytt eventyr med en pålitelig mentor for hånden.

Lær av noen som vil at du skal vokse.

En mentor er det ekstra paret med øyne som er ekstremt verdifullt i begynnelsen, så vel som i resten av karrieren. Du gjør sannsynligvis ditt beste, men du kan ikke vite det du ikke vet. Å ha den ekstra støtten, noen ganger til og med kritikken, og en partner som du kan sparre ideer med, hjelper deg å vokse som person, både personlig og profesjonelt. Med det er jeg full av positiv energi og forventning til å lede Amsterdam-kontorene.

LET’S GET READY TO RUMBLE.

Start your trial today.
See results from your remote teams tomorrow.